Sola steker ute, men vi sitter inne i halvmørket. Det er april og enda noen uker igjen til eksamen. Bob og jeg sitter på våre faste plasser i min 13 kvadrats studenthybel. Hyblene her er ordnet slik at to og to hybler deler bad og minikjøkken. Bobs hybel ligger over gangen, men vi er aldri der fordi naboen hans er en grisete tulling som spiller trance på max volum døgnet rundt. Naboen min er aldri hjemme, han drar på fjelltur etter fjelltur med de naturlig speeda kompisene sine. Det eneste jeg merker til ham er lukta av velbrukte fjellsko og sur sovepose når han en sjelden gang er innom etter et rent klesskift.

Bob sitter i stolen, jeg sitter i sofaen, bærbare pc-er i fanget. Jeg har trukket for gardinene for å få best mulig skjermkontrast. En smal, knallgul stripe sol slipper likevel gjennom. Den løper over bordet og over Bobs hårete legger. Han er brun. En som ikke kjenner ham kunne fort karakterisere ham som en typisk sportsidiot. Og ja, han jogger regelmessig og løfter vekter, men han er ingen idiot. Han kan faktisk være sjokkerende smart noen ganger. Han studerer juss og jeg tar medier og kommunikasjon.

Bob vrir seg i stolen og retter på stellet for tiende gang på en halvtime. Han burde lese kommenterte lover og jeg burde skrive på oppgaven, men vi ender som vanlig opp på diverse tvilsomme nettsteder. Han er eksperten på lite politisk korrekte humorsider og jeg holder oversikt over de beste pornositene. Vi kommuniserer hovedsaklig over chatprogrammer når vi sitter sånn. Han puster tungt nå og jeg nyter synet av han i bar overkropp med øverste knapp åpen i den avklipte shortsen. Jeg har sendt ham lenke til en film jeg visste han kom til å like. Han har en greie for tynne jenter som blir rævpult av ekstra store staker.

Jeg flytter meg sidelengs i sofaen slik at jeg ser rett inn i shortsbeinet hans. Det lyse krøllete håret forsetter oppover beinet og jeg kan bare forestille meg hvordan rumpa hans ser ut. Over tastaturet buler gylfen og jeg kan se at kukhodet hans presser mot strikken i bokseren hans. Han stirrer plutselig rett på meg, så jeg fokuserer raskt på skjermen.

Jeg har ikke noe i mot damer, men jeg har ikke klart å tenke på andre siden jeg traff Bob. Han er dessverre blod-hetero. Jeg har friskt i minne den gangen jeg sendte ham en av de vittigere rævpulingsvideoene jeg har sett. Den begynner i perspektivet til ham som står for pulinga. Du ser nedover magen hans og ned på kuken der den forsvinner inn i en stram og meget velformet kvinnelig rumpe. Deretter skifter perspektivet sakte, i en sidelengs bue, mens fyren puler raskere og hardere. Til slutt ser du paret forfra og nedenfra og det ender med at det du trudde var ei jente viser seg å være en feminin gutt. Videoen slutter i det fyren bak spruter over ryggen hans og mot kamera.

Bob blei veldig engasjert av starten, før han blei så sinna at jeg trudde han skulle rive huet av meg. Siden den gang har jeg vært nøye med å gi ham et hint eller to når jeg sender lenker med tilsvarende innhold. Ikke det at Bob har så mye å være kry av. Han har sendt meg filmer med sjøpølsesex og tunfiskbading. Altså i betydningen mennesker som har sex med sjøpølser og naken brytekamp i tunfisksalat.

Bob setter fra seg den bærbare på bordet og strekker seg. Jeg følger med fra øyekroken.
"Den var'kke så verst, den der." Han ser nedover seg selv og ler. Den grå bomullsbokseren har fått en mørk flekk der kukhodet hans ligger mot det stramme tøyet. "Jeg trenger en dusj."
"Du vet hvor håndklene ligger."
"Jeg dusjer hjemme, så tar jeg med en frossenpizza hit når jeg er ferdig." Oversatt: "Jeg har lyst på en lengre runk enn det jeg kan tillate meg i dusjen din og jeg regner med å være sulten når jeg er ferdig."
"Greit. Vi sees." Jeg blunker til ham i det han stikker ut døra. Endelig kan jeg dra ned buksa. Kuken min er veldig letta over endelig å slippe fri. Jeg drar fra gardinene og lar sollyset slikke over ballene mine mens jeg tenker på Bobs svette lår og det som er mellom dem.

Han er ikke mer homofob enn at han går naken rundt hjemme hos meg når det passer sånn, men jeg har enda ikke sett ham naken med ståkuk. Der går det ei slags grense. I det siste har jeg tenkt veldig mye på grensene hans og hvor langt jeg kan presse dem. Sjøl har jeg aldri vært naken sammen med ham annet enn i garderoben etter styrketreninga, rett og slett fordi fordi jeg alltid er mer eller mindre hard når jeg er sammen med ham.

"Martin?"
"Jeg er på dass. Bare sett pizzaen i, jeg har skrudd på ovnen." Jeg har også dusjet og sjekker raskt utseendet i speilet før jeg går ut. Jeg ser ganske bra ut selv om jeg kanskje er litt mer pinglete enn Bob. Det våte håret mitt drypper vanndråper nedover halsen og brystet mitt. Jeg tester smilet igjen med brukbart resultat.

Jeg blir litt flau når jeg kommer inn på rommet og ser at Bob har tatt på seg t-skjorta. Jeg har tatt sjansen på bare boxer etter å ha runka to ganger. Vi rigger oss til i hvert vårt rede og surfer mens vi venter på at pizzaen skal bli ferdig.

"Hehehe. Du er på sjekker'n, ser jeg." Jeg hever øyenbrynene talende mot Bob.
"Hæ?"
"Gå inn på "Universell kjærlighet": studentforeningas sider, søk på "Blokk D".
Tasting. Bob er stille mens han leser følgende:
"Kåt mann søker j/o-kamerat. " Blokk D er studentblokka vi bor i.

"Det er i hvertfall ikke meg." Bob skakker på hodet og ser skeptisk på meg. "Hvorfor følger du med på sjekkesidene?"
"Jeg pleier å følge med så klart, gjør ikke du? Det er bedre enn reality-TV."
"Næh, jeg trur ikke på å finne fitte over nett. Alle slags syke folk som legger ut annonser på sånne steder."
"Pøh, det er alltid interessante greier der. Det hender jeg trur jeg vet hvem som skriver. Noen er litt sprekere enn de typiske: "Liker turer i skog og mark og et glass vin i ny og ne."
"Mm, sikkert. Nå vet vi i allefall at vi risikerer å bli antastet på vaskerommet. Håper ikke det er han jævlig svære boleduden i tredje."
Jeg fniser.
"Døh, er det deg som kødder eller?"
"Er du syk?"
Bob rynker bryna mens han tenker. "Jeg tipper på han lille redde i første. Han som alltid må sjekke om kysten er klar før han tømmer postkassa si."
"Det trur'kke jeg. Han er alt for skvetten til å leite etter en jackoff-buddy over nett."
"Jackoff-buddy?"
"Det er det det står i annonsen."
"J/o-kamerat?"
"Jepp."
"Du har alt for god peiling på det her."
"Det er bare du som er ei jomfru på nett."
"Mm. Og du er den sykeste stalkeren."
"Ikke klag, du høster fruktene av mine oppofrelser."
"Jeg blir skada for livet, mener du."
"Sikkert. Når du en dag får deg en kjæreste kommer hun til å takke meg. Om noen år. Mange år. Hvis det i det hele tatt skjer."

Bob overser meg og faller i staver igjen. "Han bolefyren er ganske svær."
"Ja. Hva med han mattenerden ved siden av deg og grisen?"
"Skal vedde på at det er ham."
"Skal vi finne det ut?" Jeg gliser til Bob. Hvis han sier nei, er ingen skade skjedd. Men hvis han sier ja… Jeg kan kjenne det nappe i kuken. Hvis Bob sier ja, betyr det at han i allefall er litt interessert. Jeg har lagt ned mye omtanke i den annonsa.
"Jeg tenker ikke melde meg til tjeneste, hvis det er det du tenker!"
"Nei, for faen! Jeg vil bare vite hvem jeg skal unngå i vaskekjelleren. Fyren har oppretta en egen e-postadresse for dette. Det kan vi også gjøre. Han får ikke vite hvem vi er hvis vi ikke forteller det."
"Det her er jævlig barnslig."
"Ja."
Vi flirer begge to.

Jeg komponerer svaret:
"From:
To:
Subject: j/o
Er kanskje interessert, men vil vite hvem du er. Send meg et bilde eller fortell meg hvor jeg kan se deg. Nettsjekking er nytt for meg. Jeg er 22 år, 1.79, blond, greit utseende. Har kjæreste, men ønsker mer sex.
Medstudent Blokk B"

Jeg forklarer at jeg forsøker å virke gjennomsnittlig spiselig og ikke desperat. Bortsett fra det med fast kjæreste beskriver jeg stort sett meg selv, i håp om at det skal hjelpe Bob med å fokusere. Dessuten er det sikkert femti andre i blokka som svarer til denne beskrivelsen.

Til min store glede bruker Bob lang tid på å lette på ræve denne kvelden. Han er kanskje litt treg i avtrekkeren, men han bruker mye tid på å pønske ut mulige scenarier nå som han først har tent på ideen.
"Er det han boleduden kommer han til å sende et helt drøyt bilde av seg selv."
"Er det mattenerden får vi et skolebilde."
"Eller et helt perverst ett."

Det er så seint når Bob endelig går hjem at jeg må vente til neste dag med å skrive svaret. Lunsjpausen tar jeg på lesesalen mens jeg skriver. De nærmeste studentene skuler på meg der jeg fortærer de mikronukede osteskivene mine over tastaturet.

"From:
To:
Subject: Re: j/o
Jeg må vite at du er seriøs før jeg vil fortelle hvem jeg er. Hvorfor svarte du på meldinga fra meg? Er du homse eller hetero? Fortell meg noe som gjør at jeg kan tro at du er den du sier og ikke bare er ute etter å drite meg ut eller noe. Sorry at jeg er litt nærgående, men det fins mange syke folk. Jeg er bi, men ikke interessert i noe forhold.
Blokk D"

Bob og jeg bruker faktisk to kvelder på å bli enige om et svar. Det er jeg som insisterer på at vi skal legge litt arbeid i det. Håpet er selvsagt at Bob virkelig skal leve seg inn i det vi skriver.

"From:
To:
Subject: Re: Re: j/o
Ja, jeg hadde en runkekompis før og savner den sosiale og uforpliktende sexen. Jeg er ikke homse, men ikke fanatisk heller. Vi pleide å runke sammen og av og til runka vi hverandre. Jeg vil ikke å oppsøke homsesteder siden jeg ikke er homo. Hvis du vil, kan vi avtale å sees på avstand uten å avsløre noen navn. Deretter kan vi mailes eller møtes på en chat om du heller vil det. Dessuten: hvordan kan jeg vite at ikke du er en syking sjøl? :)
Medstudent Blokk B"

Bob foreslår en mye drøyere tekst, der "Medstudent Blokk B" framstår som fullstendig altetende, men jeg holder igjen. "Hvis han ville bli pult steinhardt hadde han aldri spurt etter en runkekompis. Vi vil ikke skremme ham bort heller?"

Siden Bob's fantasi åpenbart allerede løper løpsk, slipper jeg en liten bombe etter brevet er vel avsendt. Jeg forteller at jeg faktisk har hatt en runkekompis.

"Hva faen?" Bob's entusiasme angående svaret vi venter på, ser brått ut til å kjølne. Jeg lurer på om jeg skal prøve å bortforklare det igjen, men det vil bare virke påfallende, så jeg lar det være. Bob nevner ikke brevvekslingen igjen den kvelden.

Bob later fortsatt som ingenting neste dag og tar en bråkjekk tone. Han ber meg sjekke mailkontoen en rekke ganger i løpet av kvelden, men intet svar dukker opp. Jeg har utsatt å sende det som jeg trudde jeg hadde ferdig. Saken er at jeg ikke lenger vet hvor jeg vil med denne leken.