Bedankt voor het typen


Dag 1

Beste, lieve, hooghartige, geachte waarschijnlijk verveelde en/of gedwongen lezer van deze 'brief'. Nou ja, het is niet echt een 'brief'. Het is meer.. een nieuw soort brief. Het soort brief waar geen mens echt 'aan' kan zitten. Of echt vasthouden. Het soort brief dat onderweg met pech strandt als er geen internet is.

Wat zeg je? Wat bedoel ik? Dit is toch helemaal geen brief? Dat klopt,beste (onvrijwillige) lezer. Ik denk dat ik het als een compliment moet zien dat je nog steeds leest.

Of ik moet het zien als een teken dat je, wie je ook bent, heel erg verveeld moet zijn om dit te lezen. En dat je vinger waarschijnlijk al boven de knop het scherm hangt, klaar om een berichtje te sturen over wat voor een wanhopige, domme loser ik wel niet ben.

Ik ben dat overigens niet, een stomme loser en als ik een hartgrondige hekel zou hebben aan emojis of maffe gezichtjes of hoe ze dan ook heten, dan had je er nu een paar hele erge gekregen.

En geloof me, ik ben heel goed in het vinden van de meest.. laten we het 'onaardige' emoijis noemen.

Gedver, nu gebruik ik dat woord al twee keer! Ugh. Ik ben amper begonnen en ik ben nu al aan het overlopen naar de 'dark side'.

Toen ik mezelf eindelijk zover had gekregen om dit écht te gaan doen – niet bepaald geholpen door het feit dat mama deze mobiel zowat in mijn handen drukte en m'n handen pas los wou laten nadat ik hem vastpakte.

Oh, en dan heb je haar nepnagels nog. Als ze niet overduidelijk borsten had, dan zou je haar kunnen verwarren met elke willekeurige katachtige. Ze kan iemand een oog uitsteken met die panterkleurige dingen!

Waar was ik ook alweer?

Oh ja. Dus mam dwingt me onder bedreiging van bloedvergieten door nepnagels om die stomme mobiel aan te pakken en grijpt me vervolgens alsnog alweer vast. Over vertrouwen gesproken. Ik zweer je, dat mens kent me veels te goed.

Hoe kan het ook anders, hoor ik je denken, ze is je móéder!

Wat dus precies verklaard waarom ze kon weten dat ik van plan was om dat verrekte ding door de kamer te smijten..

En het maakt me niet uit wat mama zegt. Hij had het heus wel overleefd! Als het nou een nieuw model was geweest… nee, dan was 'ie zeker zo dood als een pier geweest. Dit ding.. is zo dik dat je het met gemak een olifant kunt noemen.

Dat is dus ook de reden dat ik gewoon doorga met sparen voor een NORMALE mobiel en dat ik deze bewaar voor.. nou ja, datgene dat jij, mijn beste lezer aan het lezen bent.

Voor redenen die ik echt niet begrijp.

En als je je afvraagt HOE ik weet dat IEMAND dit leest? Ik ben niet opgegroeid onder een rots. Ik WÉÉT dat een of twee blauwe vinkjes betekenen dat mijn berichtje gelezen is.

Dus kom ik weer terug bij mijn vraag; WIE BEN JIJ EN WAAROM LEES JIJ dit? Omdat je 'geïnteresseerd' bent? Omdat je, zoals ik al eerder zei 'me uit wilt lachen?'

Ik dacht dat deze mobiel gewoon gelinkt was aan een of andere oude mobiel die… ergens hier in huis ligt. Zo'n eentje die eenzaam en verlaten en bijna van uithongering (naar stroom) gestorven in een of ander laatje zit verstopt waar niemand ooit komt.

Het is maar goed dat ik alle berichtjes die ik heb getypt sinds ik hem kreeg snel verwijderd heb toen ik erachter kwam dat IEMAND (ja, ik kijk naar jou! Ik stuur mijn boze blik via het schermpje naar jou toe terwijl ik fantaseer hoe hij zich zo hard in jouw oogballen ramt dat je er ondraaglijke pijn van krijgt! Moehahahaha!) ze gelezen had.

Oké oké, eerlijk gezegd kreeg ik bijna een paniekaanval toen ik, compleet onschuldig en onwetend deze app opende en de blauwe vinkjes me bijna tegemoet lachten.

Mijn eigen schuld, had ik maar niet in de val die mama overduidelijk voor me gelegd heeft moeten trappen en deze app als een soort.. uitlaatklep gebruiken.

Het feit dat je nu opeens in alle toonaarden zwijgt en ervoor zorgt dat alle vinkjes net zo grijs blijven als de muur in mijn slaapkamer verteld me alles wat ik moet weten.

En het feit dat ik je net heb verteld hoe de muur in mijn slaapkamer eruit ziet, zegt helemaal niets. Ik heb je tenslotte niet verteld WELKE muur het was en ik heb er 4. Dus: HA!

Ja.. nadat mama gedreigd had om mijn zakgeld voor een heel jaar in te trekken had ik geen andere keuze dat mijn mobiel moordplannen te cancelen. Om de een of andere reden bleef ze me vasthouden, zelfs nadat ik op het graf van mijn overleden konijn Nijntje (origineel ben ik he?) had gezworen dat ik 'voorzichtig' zou zijn met de Olifant.

Ja, ik heb deze stomme mobiel een naam gegeven. Toevallig houd ik ervan om levenloze dingen namen te geven. Mijn kussen noem ik bijvoorbeeld al sinds mijn 2e 'Wolke'

En even ter verduidelijking; die naam heb ik bedacht toen ik anderhalf was en er van overtuigd was dat dat het juiste woord was. Tegen de tijd dat ik twee was wist ik dat ik het fout had gehad, maar tegen die tijd was ik zo gehecht aan dat woord dat ik het heb gehouden.

Dus..zo zit het. Ik heb Olifant ook gehouden en ik gebruik hem. Als je al die oude berichtjes had gezien – wat vast zo is, anders zouden er niet zoveel blauwe vinkjes zijn geweest – dan weet je hoeveel.

God, ik geneer me dood. WAAROM DACHT MAMA DAT DIT EEN GOED IDEE WAS?

Omdat het minder schade oplevert dan mijn.. normale uitlaatklep. En minder geld kost. Geld dat dan naar mama's belachelijke nepnagel obsessie kan gaan in plaats van naar iets dat écht iets betekend.

En eigenlijk vind ik het wel fijn om dit te doen en wil ik er niet mee stoppen.. Dus jij moet stoppen met een griezelige stalker te zijn en stoppen met het maken van blauwe vinkjes. Nu.

Ik meen het.

Nu.

Ik wil dat die vinkjes grijs blijven. Voor altijd.

Ik durf te wedden dat je iets totaal radicaals en cools had verwacht toen je bleef lezen. Een of andere grote ontboezeming.

Valt dat even tegen hé?

Voor het geval het nog niet duidelijk was: ik zit je vanaf deze kant van het scherm maniakaal uit te lachen.

En dan nog iets; ik GENIET ervan.

Heel erg.

Echt heel erg.

Zo…erg.

Fijn om te weten dat ik je blij maak.

OMG!

Heb ik net niet GEZEGD dat ik wil dat je me MET RUST LAAT?!

Dat heb ik inderdaad gezien ja

WAAROM BEN JE ER DAN NOG?

Dat kan ik ook aan jou vragen, weet je.

Misschien wil ik wel weten hoe JIJ aan de mobiel komt waar dit nummer aan verbonden is

HOE MOET IK DAT WETEN? IK HEB DEZE MOBIEL VAN MIJN MOEDER GEKREGEN!

Als jij het zegt mevrouw CAPSLOCK.

OH WAT BEN JE TOCH GRAPPIG…MAAR NIET HEUS! JE HEBT AL MIJN BERICHTJES GELEZEN DUS JE WÉÉT INMIDDELS DAT IK ECHT NIET GA STOPPEN MET HET GEBRUIKEN VAN DIT NUMMER EN HET NUMMER WAAR DEZE BERICHTJES HEEN GAAN.

KORT GEZEGD; JIJ MOET OPHOUDEN MET JOUW NUMMER GEBRUIKEN. ZO MOEILIJK IS DAT HEUS NIET.

WIE NIETS ZEGT, GEEFT TOE DAT IK GELIJK HEB EN GEHOORZAAMT!

Het is 'Wie zwijgt, stemt toe', suffie.

JE BENT ZELF EEN SUFFIE!

JE BENT DE GROOTSTE SUFFIE IN DE GESCHIEDENIS VAN DE SUFFIES! ALS ER OVER 100 JAAR EEN MUSEUM IS GESTICHT OVER DEZE EEUW, DAN ZAL ER EEN FOTO VAN JOU AAN DE MUUR HANGEN EN ZULLEN ALLE GIDSEN DE TOEKOMSTIGE MENSEN VERTELLEN WAT VOOR EEN ENORME SUFFIE JIJ WAS!

En vlak daarnaast hangt dan een foto van jou, het meisje dat zo erg kon overdrijven dat de wereld nog bijna uit meelij zou vergaan..

BEDANKT VOOR DE TIP, IK ZAL ER ZORG VOOR DRAGEN DAT MIJN FOTO ZIJN TONG UITSTEEKT NAAR JOUW FOTO.

Je weet toch dat je die foto's nooit zult zien…. Toch?

WIE ZEGT DAT? MISSCHIEN HEBBEN ZE TEGEN DIE TIJD WEL EEN OF ANDERE MANIER UITGEVONDEN OM MENSEN LANGER TE LATEN LEVEN.

En als dat gebeurt, dan sta jij vooraan, neem ik aan?

DUH. DENK JIJ DAT IK ME AL DIE GAVE DINGEN DIE ZE IN DE TOEKOMST UIT GAAN VINDEN DOOR DE NEUS GA LATEN BOREN?

Volgens mij heb jij te veel sci-fi gekeken..

KOM OP ZEG! ALLEEN EEN SUFFIE KIJKT NIET UIT NAAR VLIEGENDE AUTO'S!

Ik zeg niet dat ik er niet naar uitkijk, ik vind gewoon dat als wij mensen zouden moeten KUNNEN vliegen, dat we wel geboren zouden zijn met eigen vleugels.

En ik zou het waarderen als je ophoudt me een suffie te noemen. Hoe oud ben je eigenlijk?

DAT ZOU JIJ WEL WILLEN WETEN HE, ENGERD?

Oké, ik heb me bedacht. Blijf me maar suffie noemen.

OEH, IEMAND IS EEN BEETJE OP ZIJN NAGELTJES GETRAPT!

Het is TEENTJES. Sjeesh, wat doe jij op school? Slapen?

DAT GAAT JOU GEEN ENE DONDER AAN ENGERD! HOE VAAK MOET JIJ NOG HOREN DAT JE OP MOET ZOUTEN?

Voor jouw informatie, dit nummer is toevallig van mij. Dus als er iemand op moet hoepelen, dan ben JIJ het.

Tenslotte was ik hier het eerst.

Dus, om even over te stappen op infantiel niveau: LEKKER PUH.

PUH.

NOEM JIJ MIJ NOU EEN KLEIN KIND?

Ik dacht dat dat duidelijk was.

NEE, JIJ HAD HET OVER EEN 'KLEIN VENTIEL'. ALS IN: DRIEWIELER!

INFANTIEL! Dat betekend 'kinderlijk'. Hoe kom je erbij dat ik het over een driewieler had?

WAT MAAKT HET UIT? WE ZIJN HET ER OVERDUIDELIJK OVER EENS DAT JIJ ME EEN KLEIN KIND VIND.

.

Nee, ik had het over dat ik mezelf even ging verlagen tot kinderlijk niveau. Ik heb geen woord getypt over dat JIJ een klein kind bent. Misschien impliceerde ik het, maar ik heb het nooit getypt.

WAT JIJ WILT, MENEER DURE WOORDEN.

..

Jij hebt geen flauw benul wat 'impliceerde' betekend, of wel?

HOU JE KOP.

IK BEDOEL, JE TOETSENBORD.

EN ZOUT OP, WANT IK BEN HET HELEMAAL BEU OM JE TE MOETEN LEZEN.

NU.

….

…..

HOEZO GA JIJ ER TROUWENS VAN UIT DAT IK EEN MEISJE BEN?

Ik dacht dat ik mijn toetsenbord moest houden?

DAT WILDE IK OOK, TOT IK TERUGLAS EN ZAG DAT JIJ DENKT DAT IK EEN MEISJE BEN. HOEZO GA JIJ ER ZO VAN UIT DAT IK EEN MEISJE BEN?

…..

Ik ga er vanuit dat jij een meisje bent omdat ik toevallig zussen heb die bijna net zo praten als jij typt.

Jij hebt zussen?

Ah, je hebt je Caps Lock eindelijk uit zijn lijden verlost zie ik.

HOU OP MET GRAPPIG ZIJN EN GEEF GEWOON ANTWOORD ENGERD!

Nou, dat duurde ook niet lang. Ik hoop dat je Caps Lock knop in ieder geval de tijd heeft gehad om even op adem te komen..

GEEF GEWOON ANTWOORD!

Misschien heb ik daar wel geen zin in..

KIJK WIE ER ZICH NU INFUNTIL GEDRAAGT!

Het is INFANTIEL. Als je niet weet hoe je dat schrijft, kun je altijd iets naar boven scrollen en het overschrijven van mij.

MAN, WAT BEN JIJ EEN BETWETER.

Liever een betweter dan een theatraal wicht dat alles wat ze zegt en doet overdrijft.

NOGMAALS, JIJ WEET HELEMAAL NIET ZEKER OF IK EEN MEISJE BEN OF NIET. JIJ DENKT DAT IK EEN MEISJE BEN, MAAR IK HEB HELEMAAL NIET GEZEGD OF DAT WAAR IS OF NIET.

Zegt degene die mij een engerd noemt zonder te weten of IK een jongen ben of niet.

JE HAD HET OVER DAT JE ZUSSEN HEBT.

Dat zegt niets. Zussen zijn zussen of je nu een jongen of een meisje bent.

Bovendien, dat ik jou heb verteld dat ik zussen heb, betekend dat JIJ mij iets persoonlijks moet vertellen. Dat is wel zo eerlijk, toch?

Toch?

Wie zwijgt stemt toe!

.

Als je me niet wilt vertellen of ik gelijk heb als ik gok dat je een meisje bent, kun je me dan in ieder geval vertellen waarom je wat lijkt (of liever gezegd leek) op een dagboek bijhoudt/bijhield via Whats-app?

.

Hallo?


2018